headerslide

ID Checker – Identiteit validatie

Een ID-Check uitvoeren kan eenvoudig en snel met de Datachecker van Nocore. Middels deze eenvoudige controlefunctie valideert u de identiteit van nieuwe medewerkers. Deze Datachecker is beschikbaar in Nocore Online. De ID Checker kunt u als schoonmaak of uitzendbureau gebruiken. Om gebruik te maken van de ID checker dient u gebruik te maken van de HRM module.

De datachecker is een geautomatiseerde en juridische validatie die binnen 30 seconden plaatsvindt. Het is zo simpel als een foto versturen en wachten op een goedkeuring. De controlefunctie is beschikbaar voor nieuwe medewerkers. Ook als medewerkers hun eigen inschrijving online doen, is de ID checker beschikbaar.

Hoe werkt de ID-Check?
Op basis van de afbeelding of foto van het identiteitsbewijs worden visuele aspecten automatisch gecontroleerd door verschillende algoritmes. Op basis van de vermelde gegevens wordt teruggekoppeld of het document valide is.

Regels voor een geldige identiteitscontrole
Volgens de overheid zijn de volgende documenten geldig voor een identiteitscheck:

  • Paspoort
  • Nederlandse identiteitskaart
  • ID-kaart of paspoort uit een EER-Land
  • Nederlands vreemdelingendocument

Voor een identiteitscontrole bij indiensttreding moet de nationaliteit gecontroleerd worden. Deze ontbreekt op het rijbewijs, vandaar dat het rijbewijs geen geldig identiteitsbewijs is.

Privacy:
Als gebruiker van de Datachecker in Nocore Online sluit u zelf een overeenkomst met DataChecker.nl af over de verwerking van de checks. Wilt u graag een demonstratie of meer informatie? Vraag naar de mogelijkheden van de ID-checker in Nocore Online.

Wat zeggen je collega's?

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G