headerslide

Schone Zaak

20-06-2022

Laamia Elyounoussi (Schone Zaak): “Nocore is ‘mijn bijbel’”

Schoonmaakbedrijf Schone Zaak uit Rotterdam werkt sinds 2014 met het ERP pakket van Nocore. Een samenwerking die in 2019 is uitgebreid met de inzet van Fairclean, een administratiebureau gespecialiseerd in het voeren van administraties voor de schoonmaakbranche, waar Nocore al jaren mee samenwerkt. In 2020 resulteerde deze samenwerking in een joint venture; Nocore Fairclean.

Eigenaresse Schone Zaak, Laamia Elyounoussi geniet van de voordelen van deze inzet: ruim 55% besparing op overheadkosten en weer volledige focus op de schoonmaakwerkzaamheden.

“In 2009 begon ik met mijn schoonmaakbedrijf Schone Zaak in Rotterdam”, vertelt Laamia Elyounoussi. “Een aantal jaar later startte mijn samenwerking met Nocore. Via andere schoonmaakbedrijven kwam ik met hen in contact. Sinds die tijd is het ERP systeem van Nocore  ‘mijn bijbel’.”
Laamia vertrouwt volledig op het ERP systeem dat geënt is op de schoonmaakbranche. “Het brengt zoveel efficiency en structuur in de processen. Het is wel belangrijk het systeem bij de start goed in te richten, daar heb je later veel profijt van. ”Voordat Nocore op haar pad kwam verwerkte Laamia haar boekhouding in Excel sheets, werd de verloning door een boekhouder verricht en werden facturen iedere maand handmatig opgemaakt.“Nu doen we het laatste ineens. Even checken, één druk op de knop en versturen maar.”

Ontwerp zonder titel 17

Totaalprogramma Nocore
“We werken met Nocore Facilitair en Nocore Online en zijn er blij mee omdat het zo compleet voor ons als schoonmaakbedrijf is. Soms kom je bij andere schoonmaakbedrijven en zie je de lappendeken van systemen en softwareoplossingen waarmee zij werken. Zo ben ik ook begonnen, maar nu zo blij dat alles met één programma afgehandeld kan worden. Alle koppelingen met klanten op ziekteverzuim, per project, cijfers op klantniveau, alles is gemakkelijk in te zien. En het systeem werkt prima. Als er een bug of iets dergelijks is, maak je een ticket aan in het klantportaal en wordt het dezelfde dag opgepakt en opgelost binnen een reële tijd die medewerkers van Nocore aangeven. Ik snap niet dat andere bedrijven er geen gebruik van maken.”

Overname werkzaamheden door Fairclean
Drie dames verzorgden bij Schone Zaak! voorheen de administratieve afhandelingen. Zij waren één met Nocore, verzorgden de facturatie, verloning, opdrachtbonnen en andere boekhoudkundige activiteiten. Een externe boekhouder verzorgde het inboeken van facturen. “Toen één van de dames plotseling ziek werd, moest ik op zoek naar een andere oplossing. Ik had al goede contacten met Fairclean. Inmiddels zijn we een paar grote stappen verder. In 2019 heb ik Fairclean ingezet in ons eigen bedrijf. Zij verrichten al onze administratieve handelingen, waardoor er veel werk uit handen is genomen. Een besparing van ruim 55% op onze overhead. Wij kunnen ons nu volledig focussen op de schoonmaak. De cirkel is rond.” Ontwerp zonder titel 18

Rust en focus
Nocore en Fairclean geven Laamia rust en focus, waardoor zij zakelijk kan groeien. “Ik dacht wel eens, ik ben een schoonmaakbedrijf begonnen maar het lijkt meer op een administratiekantoor. De overstap om de administratie uit handen te geven was best eng, je denkt dat je geen controle meer hebt. Het tegendeel is waar, want je blijft werken met de vertrouwde overzichten, je kunt zelf ook gewoon inloggen. Ik ben er blij mee!”

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G