headerslide

Wijco Detachering

14-06-2022

Erna Wijdenes van Wijco Detachering:
“Dankzij Nocore zijn we er met onze verloning honderd procent op vooruitgegaan”

Meer zekerheid op het gebied van goed doorgevoerde regelgeving en een efficiëntere administratie. Dat waren de belangrijkste eisen voor een nieuw verloningssysteem voor Wijco Detachering, een uitzendbureau voor flexwerk in onder meer warehousing, de logistiek, productie en voedingsindustrie. Erna Wijdenes, officemanager, vertelt waarom Nocore hier zo goed in is geslaagd.

1

“Aanvankelijk hadden we onze verloning uitbesteed aan een accountant. Groot nadeel was dat hij met algemene software werkte die niet per se goed was afgestemd op de flexmarkt. Terwijl de wet- en regelgeving in deze branche ieder jaar verandert en je verloning daar dus juist naadloos op moet aansluiten. Ook worden er in de sector eisen gesteld aan de systematiek en informatie op iedere loonstrook, waardoor het belangrijk is dat er geen fouten worden gemaakt. We wilden meer zekerheid en zijn daarom in 2012 op zoek gegaan naar een partij die hier meer specialistische kennis over heeft. We hebben met verschillende partijen gesproken, maar Nocore is een van de weinige spelers op de markt die daadwerkelijk veel van de cao’s in de flexbranche afweet en daarbij absoluut de diepte ingaat. Zij zijn altijd tijdig in staat de nieuwe wet- en regelgeving door te voeren, terwijl andere partijen hier soms maanden over doen. En uiteraard ook niet onbelangrijk, er was gewoon meteen een klik.”

“Onze organisatie is gecertificeerd voor en door verschillende branchegerelateerde stichtingen, die toezien op de juist- en volledigheid van de toepassingen van de salarisverwerking. Ook daarom is het essentieel dat er geen fouten worden gemaakt of zaken over het hoofd worden gezien, omdat je daarmee je certificering kunt verliezen. Het werken met Nocore heeft het aantonen van een eventuele juist- en volledigheid zoveel eenvoudiger en inzichtelijker gemaakt, dat het aanleveren van de gevraagde gegevens aan de inspecteur of auditor slechts een paar uur kost in plaats van een aantal dagen. Bij onze laatste controle zijn we wederom met vlag en wimpel geslaagd en dat is wat ons betreft, naast natuurlijk ook de inzet van ons eigen team, echt te danken aan Nocore.”

“Digitaal verlonen werkt zoveel sneller en efficiënter. Voorheen moesten we alles in Excel bij de accountant aanleveren, dan kreeg je een loonstroken terug en moest je de gegevens opnieuw invoeren en handmatig bewaken. In feite deed je het dus twee keer, nu hoeft dit nog maar eenmalig in het systeem. De doorvoering van de nieuwe wet- en regelgeving gaat automatisch en daar zijn er jaarlijks nogal wat van! Tevens is er aansluiting tussen verloonde en gefactureerde uren. Zijn de gewerkte uren juist, dán zijn de uitgaande facturen ook goed. Waar we voorheen weken moesten tellen, is het fasensysteem gewoon in the system. Maar denk ook aan bewaking van contracten en pensioen verplichtingen- en rechten, calculaties, journaalposten, reserveringen, genereren van betaalbestanden. Er is zoveel kennis, zoveel controle in de software gebouwd en dit alles onder één dak.”

2

“Misschien zijn ze niet het grootste softwarebedrijf in de flexbranche, maar ik zie daarin juist alleen maar voordelen. Het contact is een stuk laagdrempeliger en ze zijn ongelofelijk behulpzaam. Ik ben dan ook erg te spreken over de helpdesk. Als je spoed hebt, word je meteen geholpen. Maar ook als je vraag iets minder prangend is krijg je vaak binnen een dag antwoord. De mensen bij de helpdesk zijn op verschillende manieren te bereiken en ook echt daadwerkelijk bereikbaar en allemaal even vriendelijk en betrokken. Nocore komt over als een bedrijf dat veel verstand van zaken heeft en dat is heel belangrijk als het om verloning gaat. Je moet vertrouwen in zo’n partij hebben en dat zit wat ons betreft wel goed. Wat ik zou doen als Nocore ermee op zou houden? Dat zou wel een klein drama zijn als ik eerlijk ben. Ik durf wel te zeggen dat we er met honderd procent op vooruit zijn gegaan met onze verloning. En het zou jammer zijn als we op zoek zouden moeten gaan naar een andere partij om dat te evenaren. We zijn zelfs zo enthousiast dat we samen met Nocore stappen zetten op het gebied van digitalisering, zodat onze bedrijfsprocessen steeds beter geautomatiseerd en efficiënter kunnen worden. Zij zijn allang zover, nu wij ook nog.”

Benieuwd wat Nocore voor uw organisatie kan betekenen? Vraag gemakkelijk een demo aan op onze website

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G