headerslide

FVH Facility

14-06-2022

Pieter Dokter (FVH Facility): “de overstap naar Nocore Online wordt een soort open hart chirurgie”

Nocore, BI dashboard en alle modules van Facility Apps. FVH Facility stapt overtuigd in de wereld van Nocore softwareoplossingen. Om met één totaalpakket, structuur in een snelgroeiend bedrijf te brengen. Het implementatietraject zal hobbels kennen, maar het gemotiveerde projectteam van FVH Facility en Nocore medewerkers is er klaar voor.

Pieter Dokter, mede-eigenaar FVH Facility uit Moordrecht, legt uit waarom er gekozen is voor een samenwerking met Nocore en partners. “Ik ken Nocore nog van een eerdere samenwerking met ons familiebedrijf destijds. Per 1 juli 2021 ben ik mede-eigenaar van FVH Facility en zag dat er procesmatig verbeteringen nodig zijn.” Het bedrijf is altijd tevreden geweest over haar structuur, maar door de snelle groei en met ruim 450 medewerkers is het nu tijd voor een omwenteling. Om te voorkomen dat de transitie over bijvoorbeeld drie jaar te groot wordt.”

De omwenteling
FVH Facility werkt met verschillende systemen naast elkaar die niet met elkaar communiceren. Hiervoor moest een oplossing komen. “We hebben gesprekken gevoerd met meerdere softwarepartijen. Nocore kwam als beste naar voren, omdat zij een totaalpakket bieden voor een schoonmaakbedrijf. Je kunt met hun softwareoplossingen alle gewenste doorsnedes maken. Daarnaast zijn er veel modules onderling te koppelen, zoals HR en recruitment. Met Mike Verkuijlen, salesmanager Nocore, zijn we de onderhandeling ingegaan en hebben we elkaar op basis van onze wensen en budget goed kunnen vinden. We stappen over op Nocore met dashboard BI module en alle modules van Nocore Facility Apps.”

2 1

Draagvlak
In maart 2022 was de kick-off van de samenwerking. Het door ons gevormde projectteam is gemotiveerd en kijkt uit naar de voordelen die de Nocore softwareoplossing, FVH Facility gaat brengen. Het wordt een soort open hart chirurgie om alle informatie uit ons bedrijf te halen en in de Nocore softwareoplossing te implementeren. In het voortraject is door ons projectteam en de contactpersonen van Nocore goed besproken welke verbeterslagen nodig zijn.” Ondanks dat Pieter Dokter en zijn collega’s een bewuste keuze voor de overstap naar Nocore hebben gemaakt en er draagvlak in de organisatie is, is het ook best spannend. Het huidige, financieel systeem heeft hen altijd ondersteund, ook tijdens de snelle groei, en is voor de mensen die ermee werken vertrouwd. Die band wordt doorgesneden. “We snappen dat het beter is om het bedrijf niet meer persoonsafhankelijk te maken, iedereen moet vervangbaar zijn. Er komen hobbels, dat weten we, maar er is commitment omdat iedereen de voordelen ziet.”

Planning
Als je voor een nieuw systeem kiest, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk mee werken. Zo ook FVH Facility. Om de implementatie goed in het bedrijf in te bedden is er toch voor een ruime periode gekozen. Na de kick-off is de implementatie opgestart met 1 september 2022 als deadline. “Daarna gaan we volledig draaien om per 1 januari 2023 er een definitieve klap op te geven. Dat geeft ons voldoende tijd om het systeem goed in te richten.”

Voordelen
Ziet Pieter naast proces- en structuurverbetering met een integrale softwareoplossing nog andere voordelen van de overstap naar Nocore? Levert het ook een kostenbesparing op? “In eerste instantie zullen de kosten gelijk blijven en halen we meer voordeel uit efficiency. Dat gaat een besparing opleveren. Medewerkers hoeven straks geen extra uren meer te draaien, uitbreiding van het interne team is niet direct nodig. En we krijgen beter inzicht in het financiële spectrum van het hele bedrijf, zodat we zien waar we efficiency voordelen kunnen behalen. Daar zit de winst.“

1 1

Eigen signatuur
Pieter en mede-eigenaar Frans Dirk zijn trots op FVH dat een top 25 speler in Nederland is. “FVH is een ontzettend gaaf innovatief bedrijf met mooie klanten en fantastische mensen. Wij willen gewoon dat zowel onze medewerkers als klanten blij en tevreden zijn en dat we een gezond resultaat draaien om te blijven investeren. We hebben niet de ambitie het grootste schoonmaakbedrijf van Nederland te worden, wel willen we een bijzonder bedrijf zijn in de grote vijver van schoonmaakbedrijven. Eentje met een eigen signatuur en onderscheidend vermogen. De samenwerking met Nocore gaat ons hierbij helpen.”

Benieuwd wat de software van Nocore voor uw bedrijf kan betekenen?
Vraag hier gemakkelijk en vrijblijvend en demo aan

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G