headerslide

Orion

20-06-2022

Wilco de Vries (Directeur Orion): “Nooit meer discussie of de uren op de salarisstrook kloppen”

Vanwege de grote groei van het schoonmaakbedrijf en de bijbehorende administratieve lasten koos Orion uit Zaandam voor het ERP pakket van softwareleverancier Nocore. Directeur Wilco de Vries heeft tot op de dag van vandaag geen spijt van deze beslissing. Hij blijft blij met de efficiency,  het inzicht en het gemak dat de softwareoplossingen van Nocore hem gebracht hebben en brengen. Vooral de urenmodule, omdat er nu geen discussie meer is over de gewerkte uren.

Wilco de Vries startte 30 jaar geleden als zelfstandig glazenwasser. Nu staat hij zelf niet meer op de ladder, maar runt hij schoonmaakbedrijf Orion met 65 medewerkers, een administratieve kracht, een HR-manager en zo’n 30 uitzendkrachten. Het bedrijf mag mooie merken tot de klantenkring rekenen zoals Madame Tussauds, Nemo, WeWork en ook sinds coronatijd een grote woningbouwcorporatie. De groei gaat door, in het afgelopen jaar met zo’n 30%. Een groeiend bedrijf kent echter wel aandachtspunten zoals het behouden van overzicht, inzicht en efficiency in werken. Daarom koos Wilco in 2018 voor een overstap naar de ERP oplossing van Nocore.

Ontwerp zonder titel 21

De noodzakelijke overstap
“Door het succes van ons bedrijf, groeide ons personeelsbestand en waren we steeds drukker met het verwerken van de administratieve lasten die daarbij om de hoek komen kijken. Een accountantskantoor hielp ons met de verloning. Als er een fout werd gemaakt bij het inboeken van uren, stond dit ook verkeerd op de salarisstrook en moest alles weer gecorrigeerd worden. Ik wist dat dit zoveel gemakkelijker kon,  dat er een programma bestond speciaal voor de schoonmaakbranche, maar nam niet het initiatief om informatie op te vragen. Totdat er een nieuwe dame bij ons kwam werken. Zij had voorheen bij een ander schoonmaakbedrijf gewerkt en kende het gemak van Nocore Facilitair. Toen hebben we de weg naar Nocore snel in gang gezet.”

De voordelen van Nocore
“Na een demo waarbij ik zag dat het programma de cao volgt, dus dat er eigenlijk geen fouten bij verloning gemaakt kunnen worden, was ik om”, vervolgt Wilco. “Ook het feit dat we zelf de salarisstroken konden gaan maken, sprak mij aan. Voor mijn gevoel kun je dan sneller een foutje corrigeren. De accountant deed dat ook altijd snel, maar hij heeft toch ook andere klanten.” Maar vooral het urenmodel vindt Wilco heel fijn. Omdat je direct kunt zien wat de kosten zijn van het inhuren van zzp’ers en andere inleenkrachten. Orion stapte over op het ERP pakket van Nocore en raakte er stap voor stap mee vertrouwd. “Het blijft druk en we halen er nog lang niet uit wat erin zit, maar dat komt goed.”

Fijne samenwerking
“In ons team is Esmiralda Sallons onze Nocore-dame. Zij weet precies hoe alles werkt.” Wilco legt uit dat Esmiralda het contact met medewerkers van Nocore als heel fijn ervaart. “De bereikbaarheid is goed, ook via het klantportaal. Het is eigenlijk bijzonder dat we de zaken afdoen met maar één dame op kantoor, dat zijn onze HR Manager die in 4 dagen personele zaken afhandelt en betrokken is bij ons management en groot internationale klanten en één administratief medewerker die één dag besteedt aan het inboeken van facturen. Zelf verzorg ik de facturatie en offertes. Qua kosten zijn we met de investering in het Nocore Pakket wel gestegen, maar dit is inherent aan de groei van de omzet, en het gemak is heel groot.” Ontwerp zonder titel 20

Inzicht en gemak
Op de vraag welke 3 resultaten Orion heeft behaald door te werken met Nocore Online, geeft Wilco direct antwoord: “efficiency, inzicht en gemak. We hebben nooit meer een discussie met een personeelslid over het salaris of de uren, het klopt nu altijd. De cao is de basis dus je kunt erop vertrouwen. Er worden geen facturen meer vergeten, door goed gebruik van het systeem voorkom je dat er inzet niet wordt gefactureerd. De rapportages geven veel informatie om het bedrijf te kunnen sturen.”
Hij voegt daaraan een rekensom toe: “Esmiralda wilde ook graag de uitzendkrachten in het systeem opnemen. Voor zo’n extra module betaal je extra. Ik heb toen eerst een berekening gemaakt of dit rendabel is. Voor een uitzendkracht die 35 uur per week werkt, betaal je € 26,- per jaar aan Nocore. Dat is het gewoon waard!”

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G