headerslide

Wat is een ERP software systeem?

Een ERP software pakket heeft als doel de productiviteit van organisaties te maximaliseren, kosten te beheersen en te voldoen aan de klantwensen. Het ERP systeem doet dit door automatische afhandelingen van financiële, commerciële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen onder te brengen in één organisatie breed informatie- en managementsysteem.

Het is voor een bedrijf belangrijk dat alle informatie overal in het bedrijf met elkaar verbonden staat. Waar er vroeger nog met Excel sheets werd gewerkt en elke afdeling een eigen systeem had, hebben veel bedrijven inmiddels een ERP systeem wat alles centraal regelt. Elke afdeling werkt met een onderdeel, ook wel module genoemd, van de software.

Wat is de definitie van een ERP systeem?

Wikipedia geeft de volgende definitie van een ERP systeem: Enterprise resource planning (ERP) staat voor een computerprogramma (software) gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Wat zijn de voordelen van ERP software

Het gebruik van een ERP software systeem maakt uw organisatie efficiënter, sneller en beweegbaarder. De doorlooptijden van orders kunnen worden verkort, voorraadkosten worden lager en de kwaliteit van de service kan worden verbeterd.
Binnen het ERP systeem staat alle informatie vanuit de verschillende onderdelen van het bedrijf in een database. De informatie is zo centraal op een plek toegankelijk. Het alternatief is de informatie in verschillende applicaties en software op te slaan. Dit proces is vaak kostbaar en omslachtig. Samenwerken binnen de organisatie is middels het ERP systeem een stuk makkelijker. Knelpunten kunnen eerder verholpen worden en het proces kan eenvoudig worden geoptimaliseerd.

Nadelen van een ERP software systeem

Werken met een systeem kan soms ook lastig zijn. Als het systeem tijdelijk niet beschikbaar is, kan er op sommige afdelingen niet gewerkt worden. Daarom is een betrouwbare leverancier van groot belang. Een uitgebreid onderzoek naar de juiste software is dan ook belangrijk. Wanneer het systeem is geïmplementeerd en organisatie breed is toegepast, wordt er niet meer snel overgeschakeld naar een nieuw systeem. Een dergelijk systeem draait gemiddeld vijf tot tien jaar.

Bent u benieuwd welk ERP systeem bij uw organisatie past en hoe Nocore u kan helpen? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek.

Wat zeggen je collega's?

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G