headerslide

Nocore steunt Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Nocore steunt de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis, om betere zorg voor ernstig zieke kinderen mede mogelijk te maken. Onze jaarlijkse donatie wordt ingezet voor een specifiek project waar de stichting dat jaar op inzet. Dit jaar gaat onze donatie naar de ontwikkeling en realisatie van een online platform voor kinderen en jongeren met mentale problemen; een nieuwe zorgontwikkeling om de juiste zorg op het juiste moment te kunnen bieden.

Wat is Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt het Emma Kinderziekenhuis om ernstig zieke kinderen het maximale uit hun leven te laten halen. Je wenst elk kind een jeugd vol vrienden en vol avonturen. Kortom: kinderen horen te leven.

De stichting zet zich in voor innovatief onderzoek en draagt bij aan faciliteiten voor kinderen en ouders. Ook ondersteunt de stichting initiatieven die het welzijn van zieke kinderen verbeteren, nu en in de toekomst. Zo kunnen kinderen zich, ondanks hun ziekte, blijven ontwikkelen en leren omgaan met hun ziekte. Het ziekenhuis en de overheid hebben onvoldoende middelen om dit mogelijk te maken. Daarom is Stichting Steun Emma kinderziekenhuis in het leven geroepen. Samen geven we voor een kinderleven en maken we de zorg voor ernstig zieke kinderen beter.

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis steunt projecten en initiatieven die bijdragen aan één van de pijlers voor de allerbeste zorg:

  • Innovatief wetenschappelijk onderzoek
  • Bijzondere voorzieningen en faciliteiten
  • Psychosociale zorg voor het kind en gezin

Online platform ENYOY

Mentale problemen vormen momenteel de grootste publieke gezondheidszorguitdaging. Vooral jongeren (12-27 jaar) hebben veel klachten, mede door prestatiedruk op school en op social media. Driekwart van de mentale problemen ontstaat vóór het 25e levensjaar. Het duurt gemiddeld 7 jaar voordat een kind of jongere die mentale problemen ervaart bij een hulpverlener aanklopt. Dit komt onder andere door onwetendheid, schaamte, of omdat zij de weg naar hulpverlening simpelweg niet kennen.

De donatie vanuit Nocore is dit jaar bestemd voor de ontwikkeling en realisatie van het online platform voor kinderen en jongeren met mentale problemen (ENYOY). Met dit platform beoogt de stichting om een laagdrempelige manier van psychische zorg te bieden, die aansluit bij de online leefwereld van de jongeren.

De juiste zorg op het juiste moment

Het online platform ENYOY biedt een online community, waar jongeren peer-to-peer support krijgen, wekelijks door een psycholoog persoonlijk worden begeleid en ondertussen zelf kiezen voor online oefeningen, trainingen, infosessies et cetera. De juiste zorg op het juiste moment. Momenteel staat er een functioneel platform en zijn al meer dan 120 jongeren geholpen. Onderzoek toont aan dat de deelnemers heel enthousiast zijn over het platform, dat klachten afnemen en jongeren weer de draad van hun leven oppakken.

Technologie & innovatie

Op dit moment zie je vaak lange wachtlijsten in de reguliere zorg, door schaarste in personeel en financiële middelen. Met een online platform zoals ENYOY kun je de juiste zorg bieden op het moment dat een kind of jongere het nodig heeft. Daarnaast is het online platform schaalbaar en vraagt relatief beperkte mankracht. Zo biedt je een oplossing die past bij deze tijd en de leefwereld van het kind.

Het digitaliseren en optimaliseren van processen is iets waar Nocore zich hard voor maakt en waar wij onze klanten ook in ondersteunen. Ook in de zorg ligt hier een grote potentie, dat laat dit online platform zien. Daarom steunen wij vanuit Nocore dit initiatief graag.

 

Ga voor meer informatie over de stichting naar: https://www.steunemma.nl/

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G