headerslide

“Je personeelsgegevens op straat? Dat wil je dus echt niet!”

07-06-2022

Nocore sinds dit jaar verzekerd tegen cybersecurity bij Chubb

Nocore is sinds 1 januari 2022 verzekerd tegen cybersecurity bij de verzekeringendienstverlener Chubb. Hierdoor is schade als gevolg van een cyberincident voor alle klanten vanaf begin dit jaar gedekt.

Nocore heeft hiervoor gekozen omdat cybersecurity en het beschermen van aanvallen van buitenaf steeds belangrijker is geworden. “Malware groeit met vijftien procent per jaar”, legt technisch directeur Jan-Willem Spuij uit. “Er zijn inmiddels één miljard varianten in omloop die je computersysteem ernstig kunnen aantasten. We vinden het belangrijk om onze klanten hiertegen te beschermen, daarom hebben we besloten om deze verzekering af te nemen zodat we niet achter de feiten aanlopen.”

Datalek
Nocore is met Chubb in zee te gegaan omdat de verzekeringsmaatschappij de beste dekking geeft bij cyberproblemen en tot tien miljoen euro uitkeert bij schade. De verzekering geldt voor alle klanten, maar klanten die bij Nocore in de cloud staan zijn ook verzekerd tegen andere digitale incidenten zoals datalekken. “Zo was er laatst een groot lek in Microsoft Word”, vertelt Spuij. “Je kon elkaar een bestand toesturen en dan ineens de computer van iemand overnemen. We hebben natuurlijk meteen ingegrepen, maar stel nou dat er tijdens dat lek een incident bij een klant die bij ons in de cloud staat had plaatsgevonden, dan wordt dit dus ook door Chubb verzekerd.”
Sinds vorig jaar september is de cloudomgeving van Nocore over op Azure. Dit is het nieuwe cloudcomputingplatform van Microsoft dat een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van veiligheid heeft doorgevoerd. “Groot pluspunt van Azure is dat er een betere monitoring is tegen beveiligingsincidenten. Zo wordt nu alle data versleuteld opgeslagen, krijgen we constant en realtime aanwijzingen met betrekking tot de beveiliging en is er een goede backupmogelijkheid waarbij we grootschalig en geautomatiseerd bij een malware-aanval gegevens kunnen terugzetten.”

ISO27001
Ook Nocore is continu bezig om de beveiliging te verbeteren. “We hebben sinds kort Multi Factor Authentication (MFA), een extra beveiligingslaag naast je wachtwoord om bestanden die in de cloud staan nog beter te beschermen. En we hebben de webconnectoren voorzien van betere encryptie en authenticatie.” Daarnaast is Nocore ISO27001 gecertificeerd en blijft het bedrijf volgens Spuij altijd investeren om de AVG goed te blijven ondersteunen. Volgens hem is digitale veiligheid een voortdurend proces. “Het is belangrijk om altijd een stap voor te zijn, je kunt wat dat betreft gewoonweg niet stilzitten als het om cybersecurity gaat.”

Wil je meer weten over de clouddiensten van Nocore? Klik dan hier. https://www.nocore.nl/nocore-cloud Meer informatie over de dekking van Chubb kan je hier vinden. https://www.chubb.com/content/dam/chubb-sites/chubb-com/benelux-nl/for-businesses-brokers/cyber-enterprise-risk-management/documents/pdf/chubb-cyber-erm-brochure_nl-use03-19_web.pdf

Klik hier om het volledige artikel te lezen op schoonmaakjournaal: “Je personeelsgegevens op straat? Dat wil je dus echt niet!” | Schoonmaakjournaal

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G