headerslide

Merijn Tamboer (Evidos): “Digitaal ondertekenen scheelt tijd én een hoop papier”

16-12-2022

Merijn Tamboer (Evidos): “Digitaal ondertekenen scheelt tijd én een hoop papier”

Evidos, bekend van ondertekenen.nl, is de ontwikkelaar van Signhost, een applicatie waarmee een onderneming documenten digitaal kan signeren. Zowel flex- als schoonmaakklanten van Nocore kunnen via een koppeling van de signeerdiensten van Evidos gebruik maken.
Maak via deze link gemakkelijk een account aan om gebruik te maken van de diensten van Evidos.

Evidos bedient ruim drieduizend klanten: van mkb tot enterprise en alles daar tussenin. “We zijn per 2008 marktleider op het gebied van digitaal ondertekenen en hebben wereldwijd miljoenen gebruikers”, vertelt Merijn Tamboer, partner manager van Evidos. “Onze applicaties zijn geschikt voor elke branche en we werken daarnaast met verschillende partners samen die met onze applicatie koppelen. Met Nocore hebben we bijna vier jaar een samenwerking. Eerder was het al voor de flexbedrijven mogelijk om digitaal een handtekening te zetten, maar sinds dit jaar kunnen dus ook schoonmaakbedrijven onze dienst afnemen.”

Koppelen met Evidos: documenten voortaan digitaal ondertekenen
Wanneer de klant zowel Nocore Online als een softwarepakket van Nocore Flex of Facilitair heeft afgenomen, dan kan via Nocore.nl een koppeling worden aangevraagd. “Is die eenmaal gemaakt dan kunnen documenten waar een handtekening voor nodig is, zoals arbeidsovereenkomsten en loonbelastingverklaringen, automatisch worden doorgestuurd naar Signhost. Hier kunnen ze worden ondertekend, waarna vanuit Signhost een statusupdate volgt. Na een succesvolle afronding wordt het ondertekende document teruggestuurd naar de software van Nocore”, legt Tamboer uit. “Eventueel is het ook mogelijk om voor andere afdelingen binnen een bedrijf een digitale handtekening te plaatsen, dit kan dan via ons eigen webportaal.”

Digitaal ondertekenen scheelt tijd en papier
Pluspunt van de applicatie is volgens hem dat het tijdwinst oplevert. “Als een papieren document ondertekening behoeft, dan wordt het document eerst opgestuurd naar degene die ‘m moeten signeren. Vervolgens is het vereist dat het document wordt teruggestuurd en ten slotte in een map wordt opgeborgen. Een digitale applicatie zorgt dus voor tijdswinst en minder papierverbruik. En dat is niet alleen duurzamer, je hoeft ook geen archief meer bij te houden.” Bovendien is het naar zijn mening efficiënter. “Omdat we in the cloud werken kan je anytime en anywhere je handtekening onder een document plaatsen. Ben je op vakantie of op zakenreis aan de andere kant van de wereld en wordt per direct een handtekening gevraagd? Met een digitale oplossing is dat geen probleem.”

Energie-efficiëntieklasse D C B A E F G